Dagen druva blir en Chardonnay från Bourgogne som sköljer ner till förrätten en champinjonsoppa och till varmrätt torsk med brynt smör, yoghurt, rödbeta och haricovert.
Till champinjonsoppan skulle jag rekommendera ett rött vin då kroppen i vinet inte riktigt orkar hålla uppe smakerna i soppan. Pinot noir från nya värden skulle ligga fint i munnen här.
Chardonnay från Bourgogne är ofta inte så smöriga men denna var riktigt smörig och fin. Syran i yoghurten gör att syran i vinet kommer dämpas och ger mer smak av de smöriga ektonerna i vinet vilket behövs för att möta det brynta smöret och sötman i rödbetorna. Vinet blir mer en smekning än en framtoning och smakgivare. Det hade varit ett bättre val med ett Chardonnay från Califoninen, kanske från Russian River till och med. (Tyvärr fanns det inte på glas här)
Men gott vin till god mat var det, me like 👍😊
Smaklig spis!!🍴